Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:274929 kpl

Viki (V. Derrick) on päivittänyt kuulumisiaan.

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16:52


Viki on siis "Kyttääjät"-pentueestani. Kopioin Rajavartiolaitoksen sivuilta: 

http://www.raja.fi/slmv/rajakoiraviikinki/kuulumiset/1/0/rajakoira_vikin_kesa_2015_62297

Rajakoira Vikin kesä 2015

Viime kirjoituksen jälkeen käytiin isännän kanssa Kaskisten koiraleirillä. Siellä tehtyjä harjoituksia jatketaan töiden tuomien tilanteiden yhteydessä, mm. huumausaine- ja henkilöetsintätilanteissa. Olen isännän kanssa onnistunut työskentelemään ja lomailemaan koko kesän aina siellä, missä on ollut lämmintä ja hyvät uimakelit. Viking Linelta joululahjaksi saamani poijulelu onkin ollut kovassa käytössä, se kun sopii hyvin uimaleluksi. Punkit eivät ole kiusanneet minua yhtään kesää varten ostetun punkkipannan johdosta. Työt ovat kesän aikana koostuneet pitkälti venepartioinnista ja venetarkastuksista. Porkkalan merivartioasema on saanut uuden koira-auton, sillä kulkee hyvin. Kesä tuntuu myös muuttaneen ja kasvattaneen minua.

Täyden palvelun tarkastus

Juhannuksen aikaan olin Haapasaaren merivartioasemalla tekemässä huviveneilijöiden rajatarkastuksia. Siellä osui kohdalle ihan täyden palvelun työkeikka, josta pitää mainita. Laiturilla ollessamme olin aluksi hämmentynyt, että onko tämä edes työkeikka vai onko se isäntä veneenostoaikeissa, kun hän puki huviveneeseen mennessään kenkien suojatossut. Messilikka puolestaan pesi ja kuivasi minun tassuni ennen veneeseen nousua. Kyllä se työkeikaksi sitten osoittautui, kun isäntä antoi jahdin ovella etsintäkäskyn. Roolini on etsiä veneistä huumeita tai piiloutuneita ihmisiä. Siinä valkoisella pehmeällä kokolattiamatolla haistellessa ja pyörähdellessä ymmärsin, miksi tassuni pestiin. Hieno paattihan se oli ja asiat kunnossa.

Ihmishajuja

Yksi hyvä harjoitustehtävä kesällä tuli myös tilanteesta, jossa ulkopuolinen oli nähnyt hätäraketteja taivaalla. Lähdin niiden havaintojen pohjalta haistelemaan, josko kyseessä olisi meripelastustehtävä. Haistelin tuulia välillä partioveneen takakannella sekä etukannella. Merestä emme löytäneet mitään, mutta saarista tuli kyllä mökkiläisten hajuja. Moni kun tuli tietysti ulos ihmettelemään Rajavartiolaitoksen helikopteria, joka pörräsi samaan aikaan taivaalla. Havainnot hätäraketeista osoittautuivat myös myöhemmin perättömiksi.

Haistelemalla löysin metsästä myös ruorijuopumuksesta epäillyn henkilön. Henkilö oli yhteistyökykyinen siihen asti, kun venetarkastusta tehtiin, mutta kun ruorijuopumuksesta tuli puhe, niin hän otti jalat alleen ja lähti. Henkilö löytyi metsiköstä n. 350m päästä ja ihan rauhallisesti kaikki meni. Kiva se oli päästä testaamaan taitojani.


Tässä haistelen taustalla näkyvän Vuosaaren sataman hajuja

Kesä - kasvun paikka

Pitänee tunnustaa, että meinasi se kesä pistää pääni ihan pyörälle, kun ensimmäistä kertaa huomasin, miten viehättäviä nuo narttukoirat ovatkaan. Ja niiden hajuja oli sitten vaikka kuinka kotona ja töissä! Aina virtsatessakin oli ihan pakko vielä kuopaista paikkaa, jotta hajuni ja reviirini tehostuisi entisestään, jos vaikka joku narttu kiinnostuisi. Isäntä taisi jo olla vähän huolestunut hormonitoiminnastani, mutta onneksi siihenkin vaivaan on jo kehitetty omat lääkkeensä ja niin sain piikin myötä taas "normiolostani" kiinni. Eturauhasen ylivilkas toiminta on myös ominaista meille labradorinnoutajille. Työlääksihän tuo narttujen perässä juokseminen tulisi!

Enää en pidä ystävinä kaikkia kilpakosijoitakaan. Pinna tuntuu lyhentyneen, kun en ihan kaikkia murahteluja enää niele, vaan tuon oman mielipiteeni esiin välittömästi. Näinköhän se oli minulla sitten "murrosikä" ja nyt olen aikuistunut ja "äijiintynyt"?

Profiilituotteiden mannekiini

Minusta on jo alusta saakka leivottu mannekiinia Rajavartiolaitoksen eri materiaaleihin ja mielelläni tietysti sitä kautta tuon esille myös tietoa omasta ja koko laitoksen tekemästä työstä. Kesän aikana minut "tuotteistettiinkin" tarraan ja kännykännäytön pyyhkimeen. Komia kuva, eikö vain! On minusta maininta myös Tullissa työskentelevän veljeni koirakortissa.

Kurkkaa Manua alla olevan linkin kautta:http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/tulli_tutuksi/Tullin_koiratoiminta/Tullin_huumekoirat/Manu/index.jsp

Turvallista ja mukavaa syksyä kaikille. Heijastimet heilumaan, jotta teidät huomataan!


Kommentit

27.5.2017 20:15  Aimo Kultanen

Sain tutustua Viki koiraan Santiossa 25.5.2017
Vikistä tuli heti kaverini. Koira jäi poikkeuksellisen vahvasti ajatuksiini. Meillä oli jokin yhteys.Kiitos siitä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini