Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:274924 kpl

Niinpä..

Torstai 25.8.2016 klo 20:51 - Anne.

Ihan hurjasti tullu kasvateilta kuulumisia/ tuloksia. Oon niin ylpee ja onnittelen kaikkia teitä rakkaat! En vaan jaksa istua koneella, kun vihdoinkin syksy ja jahtuukausi. Laitattehan tulee tähän, jos halluutte ;)

Jottain sen tään julkasen, ku o uusinta: 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1728061167410908&id=1654539614763064&__mref=message_bubble

1 kommentti .

Pitkästä aikaa jotain tännekin..

Maanantai 25.4.2016 - Anne.

Ihme saamattomuus vaivannut, kun sivut olleet useita kuukausia päivittämättä. Vieläkään en kaikkia kuulumisia tietenkään kerralla muistaa, joten laittakaapa tietoja tähän postauksen kommentteihin. Kiitos ja anteeksi.

Omille koirille kuuluu hyvää: Huiti sisaruksineen täytti vuosia ja niin moni kasvattamani pentuekin tässä alkutalvesta. Onnittelut kaikille tätäkin kautta, vähän myöhässä..

Rasittavista on kuvattu sekä Maisa että Welmu, molemmat ovat A/A ja 0:0. Hulppeeta :)

Eestikki Riitu pyörähti pentuluokan näyttelyssä Kajaanissa ja sieltä tuli komiasti  PEK1 KP ROP-pentu, seuraava koetus helatorstaina.

Kasvatit ovat ahkerasti osallistuneet treenien ohessa myös moniin eri kokeisiin, kiitos ihanille ja reippaille omistajille! Tässä osa tuloksista:

23.1. Wimma TOKO ALO 1, 193p. Siju. 2/11. Onnea Katja ja Wimma!

11.3. Wimma suoritti homekoiralopputestin ja samalla Katja valmistui homekoiraohjaajaksi. Onnea taas Katja ja Wimma.

2.4. Pirkan Dameissa joukkue "Varjoahon Rasittavat" sijoittui hienosti neljänneksi. Teamissa kisasivat Anna ja Helmi, Aino ja Maisa sekä Titta ja Missi. Onnea, onnea. Kuva: Katri Pietilä.

Pirkan_damit.jpg

11.4. Pohjanmaa Cup (epävirallinen WT-koe), Hele AVO 1 ja luokkavoitto. Onnea Helka ja Hele!

21.4. BH Varjoahon Rule Britannia PAKK 1. Onnea Saija ja Jippo!

23.4. Niitti Toko AVO 1, 281,5 p. Onnea Sarki ja Niitti!

23.4. Smilialle Tokon eka startista EVL-luokassa hieno ykkössija pistein 278 ja sij. 2/7. Onnea Åsa ja Smilia!

24.4. Kurikan WT-koe. Hele AVO 1 ja luokkavoitto. Seuraavaksi kohti VOI-luokkaa. Onnea Helka ja Hele!

Ja tuloksia kirjaan lisää jahka minua muistutetaan ;)

 

Kommentoi kirjoitusta.

No voi hyvää päivää..

Maanantai 15.2.2016 - Anne.

..ompa vierähtänyt pitkä tovi, kun tänne olen mitään laittanu. Viikonloput on menneet enempi tai vähempi jänistellessä ja viikolla muka kiirus..

Riitun kanssa pyörähettiin Kajaanissa näyttelyssä tammikuussa -ja joku ruusuke tupsahti (rop-pentu, kp jne). No olipa tääkin kokemus.

Laitan nyt yhet kuulumiset Vikiltä (V.Derrick), et ees sivut päivittys vähän ;) Teksti ja kuvat Rajavartiolaitoksen sivuilta.

Vikin talviset terveiset

Hau ja mukavaa uuden vuoden alkua!

Edellisestä kirjoituksesta onkin jo aikaa, ja syksyn aikana olen päässyt mitä mielenkiintoisimpiin työtehtäviin.

Olen suorittanut työtehtäviä sekä maalla että merellä. Syksyllä saimme hälytystehtävän Tammisaareen, jossa saaren rannasta oli löytynyt kivikkoon hakkautunut kumivene. Minun tehtävänäni oli tarkistaa saari ja etsiä mahdollisia veneessä tulleita ihmisiä, mutta lopulta kävi ilmi, että muun muassa ruokaa ja kastuneen matkapuhelimen sisältänyt, Viron rekisterissä ollut vene oli ajelehtinut itsekseen Suomenlahden yli.

Syksyllä olin myös yhtenä viikonloppuna mukana kadonneen ihmisen etsinnässä Nuuksiossa. Välillä meinasin jo tympääntyä isäntään, kun en saanutkaan normaaliin tapaan lähteä etsimään haistamiani jalanjälkiä, vaan isäntä komensi minut aina takaisin. Tarkoitus olikin etsiä ilmavainun avulla, ja isäntä oli kyllä tyytyväinen, kun haistoin 800 metrin päässä olevan telttapaikan ja siellä olevat ihmiset. Hyvitykseksi (tai palautukseksi, kuten isäntä asian ilmaisi) minulle tehtiin harjoitusjälki, jonka sain jäljestää.

Eräässä rahtilaivassa olimme tekemässä henkilöetsintää. Olin kovin tyytyväinen itseeni, kun pystyin osoittamaan löytäneeni jotain eräästä siivouskomerosta. Isäntä ihmetteli kovin, kun komero olikin tyhjä. Pienen pähkäilyn jälkeen isäntä kollegoineen keksi, että komeroon nousi alemman kerroksen messissä istuvien henkilökunnan jäsenten haju ilmastointikanavia pitkin.

Kuten viime kirjoituksessa ohimennen mainitsin, olemme isännän kanssa saaneet käyttöön uuden koira-auton, jolla siirrymme tehtävästä toiseen. Minun tilani ovat oikein hyvät, arvolleni sopivat. Tarvittaessa kyytiin mahtuu toinenkin koira. Hienot ovat myös isännän tilat, joskin ihmettelen välillä ketä isäntä ohjaamon puolella käskyttää vai puhuuko kenties itsekseen. Minä en niitä komentoja ymmärrä, mutta ilmeisesti uusi navigaattori ymmärtää.

Syksyn aikana olen tehnyt paljon myös satamatarkastuksia. Välillä tarkastuksen kohteena ovat olleet ajoneuvot, välillä matkustajat. Aika ajoin isäntä on työnteon lomassa teettänyt minulla myös harjoituksia. Olen kyllä jo taitava huomaamaan hajut, mutta välillä meinaan vähän hätääntyä, kun en heti keksi kenestä haju on lähtöisin. Onneksi menestyksekkään merkkauksen jälkeen seuraa aina leikkituokio pallon kanssa. Se rentouttaa.

Joulua vietimme isännän kanssa kotosalla, mutta uudenvuodenaaton olimme töissä. Kulkuneuvona toimi RV-alus, josta en kyllä erityisemmin välittänyt. Vene keikkui aallokossa kovasti ja jostain tippui tavaraa niskaani. Normaalisti käytän kuljetustilanteet hyväkseni ja otan tirsat, mutta nyt se ei kyllä onnistunut. Merenkäynti oli sellainen, ettei isäntäkään päässyt penkiltään ylös minua auttamaan. Isäntä kuitenkin vaikutti tyytyväiseltä, kun rantauduttuamme olin heti toimintakykyinen ja valmis uuteen tehtävään.

Vuodenvaihteen jälkeen tuli vihdoin kunnon talvi ja lunta. Lumesta minä tykkään, eikä pakkanenkaan hidasta menoani. Kylmän ilman myötä isäntä on kuitenkin joutunut rasvailemaan tassujani, joka on tehnyt ajoittain askeleestani hieman liukkaan. Minulta ilmeisesti myös lähtee hieman tavallista enemmän karvaa, kun kotirauhaani häiritään nyt imuroimalla kahdesti päivässä.

Talven tultua isäntä on saattanut leikitellen haukkua minua possuksi. Hetken aikaa mietin, tuliko jouluna herkuteltua hieman liikaa, kunnes peiliin katsominen paljasti toisenlaisen totuuden. Normaalisti musta kuononpääni on muuttunut vaaleanpunaiseksi!

Hei vaan seuraavaan kertaan!

Kommentoi kirjoitusta.

Tuloksia ja terveyskuvia.

Perjantai 13.11.2015 - Anne.

Jippo (V. Rule Britannia) korkkasi Tokon AVO-luokan mainiosti tuloksella AVO2. Onnea Jippo ja Saija!

Nelli (V. Daily Mail) on priimaa. Lonkat A/A ja kyynärät 0:0. Hienoo :)

Kuvassa Jippo (kuva Saijalta):

Jippo_rules.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvä!!

Torstai 5.11.2015 klo 13:32 - Anne.

Ricky (V. Wallander)   Wt Hauho Avo 1 ja 83 p 😃11,20,17,19,16. Onnea tuhannesti Ricky ja Mari! (kuva pöllitty Marilta).

Ricky_WT.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hienoo!

Maanantai 19.10.2015 klo 12:22 - Anne.

Sijoitusnarttuni Jippo (V. Rule Britannia) sai Tokosta Alo 1. Onnea hurjasti Jippo ja Saija!

Smilla ( V. LeaSommer) voitti alokasluokan Oripään WT-kokeessa
Pisteet: 13 17 19 18 18 = 85p Sij.1/24. Loistavaa, isot onnittelut Smilia ja Åsa! 

Tässä Smilia, kuva Åsalta:

Smilia..jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tinka 6-vuotta!

Tiistai 13.10.2015 - Anne.

Itseasiassa täytti jo viime torstaina, mutten ehtinyt ottaa kuvaa, kun läksi poijjan ka sorsalle. Onnea rakas Tinka ja myöhästyneet onnittelut myös siskoille: Ria, Okra ja Mytty sekä veljille Touko, Marx ja Paba.

Laitan kuvan Tinkan pojasta, tullikoira Manusta (V. Columbo). Nenäpäivänä kirsu toimi taas ja kahdesta eri postilähetyksestä löytyi n. 400 g amfetamiinia. Hyvin toimittu Manu ja ohjaajansa Paukku!

Manu_amfe.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Eipä tässä muuta :)

Tiistai 6.10.2015 klo 12:57

Riitu 4kk ja eka kaato. Voi rakasta! Kiitos Riitu ja nkiitos metsä, onneksi olkoon Pauli!

Ukko..jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Viki (V. Derrick) on päivittänyt kuulumisiaan.

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16:52

Viki on siis "Kyttääjät"-pentueestani. Kopioin Rajavartiolaitoksen sivuilta: 

http://www.raja.fi/slmv/rajakoiraviikinki/kuulumiset/1/0/rajakoira_vikin_kesa_2015_62297

Rajakoira Vikin kesä 2015

Viime kirjoituksen jälkeen käytiin isännän kanssa Kaskisten koiraleirillä. Siellä tehtyjä harjoituksia jatketaan töiden tuomien tilanteiden yhteydessä, mm. huumausaine- ja henkilöetsintätilanteissa. Olen isännän kanssa onnistunut työskentelemään ja lomailemaan koko kesän aina siellä, missä on ollut lämmintä ja hyvät uimakelit. Viking Linelta joululahjaksi saamani poijulelu onkin ollut kovassa käytössä, se kun sopii hyvin uimaleluksi. Punkit eivät ole kiusanneet minua yhtään kesää varten ostetun punkkipannan johdosta. Työt ovat kesän aikana koostuneet pitkälti venepartioinnista ja venetarkastuksista. Porkkalan merivartioasema on saanut uuden koira-auton, sillä kulkee hyvin. Kesä tuntuu myös muuttaneen ja kasvattaneen minua.

Täyden palvelun tarkastus

Juhannuksen aikaan olin Haapasaaren merivartioasemalla tekemässä huviveneilijöiden rajatarkastuksia. Siellä osui kohdalle ihan täyden palvelun työkeikka, josta pitää mainita. Laiturilla ollessamme olin aluksi hämmentynyt, että onko tämä edes työkeikka vai onko se isäntä veneenostoaikeissa, kun hän puki huviveneeseen mennessään kenkien suojatossut. Messilikka puolestaan pesi ja kuivasi minun tassuni ennen veneeseen nousua. Kyllä se työkeikaksi sitten osoittautui, kun isäntä antoi jahdin ovella etsintäkäskyn. Roolini on etsiä veneistä huumeita tai piiloutuneita ihmisiä. Siinä valkoisella pehmeällä kokolattiamatolla haistellessa ja pyörähdellessä ymmärsin, miksi tassuni pestiin. Hieno paattihan se oli ja asiat kunnossa.

Ihmishajuja

Yksi hyvä harjoitustehtävä kesällä tuli myös tilanteesta, jossa ulkopuolinen oli nähnyt hätäraketteja taivaalla. Lähdin niiden havaintojen pohjalta haistelemaan, josko kyseessä olisi meripelastustehtävä. Haistelin tuulia välillä partioveneen takakannella sekä etukannella. Merestä emme löytäneet mitään, mutta saarista tuli kyllä mökkiläisten hajuja. Moni kun tuli tietysti ulos ihmettelemään Rajavartiolaitoksen helikopteria, joka pörräsi samaan aikaan taivaalla. Havainnot hätäraketeista osoittautuivat myös myöhemmin perättömiksi.

Haistelemalla löysin metsästä myös ruorijuopumuksesta epäillyn henkilön. Henkilö oli yhteistyökykyinen siihen asti, kun venetarkastusta tehtiin, mutta kun ruorijuopumuksesta tuli puhe, niin hän otti jalat alleen ja lähti. Henkilö löytyi metsiköstä n. 350m päästä ja ihan rauhallisesti kaikki meni. Kiva se oli päästä testaamaan taitojani.


Tässä haistelen taustalla näkyvän Vuosaaren sataman hajuja

Kesä - kasvun paikka

Pitänee tunnustaa, että meinasi se kesä pistää pääni ihan pyörälle, kun ensimmäistä kertaa huomasin, miten viehättäviä nuo narttukoirat ovatkaan. Ja niiden hajuja oli sitten vaikka kuinka kotona ja töissä! Aina virtsatessakin oli ihan pakko vielä kuopaista paikkaa, jotta hajuni ja reviirini tehostuisi entisestään, jos vaikka joku narttu kiinnostuisi. Isäntä taisi jo olla vähän huolestunut hormonitoiminnastani, mutta onneksi siihenkin vaivaan on jo kehitetty omat lääkkeensä ja niin sain piikin myötä taas "normiolostani" kiinni. Eturauhasen ylivilkas toiminta on myös ominaista meille labradorinnoutajille. Työlääksihän tuo narttujen perässä juokseminen tulisi!

Enää en pidä ystävinä kaikkia kilpakosijoitakaan. Pinna tuntuu lyhentyneen, kun en ihan kaikkia murahteluja enää niele, vaan tuon oman mielipiteeni esiin välittömästi. Näinköhän se oli minulla sitten "murrosikä" ja nyt olen aikuistunut ja "äijiintynyt"?

Profiilituotteiden mannekiini

Minusta on jo alusta saakka leivottu mannekiinia Rajavartiolaitoksen eri materiaaleihin ja mielelläni tietysti sitä kautta tuon esille myös tietoa omasta ja koko laitoksen tekemästä työstä. Kesän aikana minut "tuotteistettiinkin" tarraan ja kännykännäytön pyyhkimeen. Komia kuva, eikö vain! On minusta maininta myös Tullissa työskentelevän veljeni koirakortissa.

Kurkkaa Manua alla olevan linkin kautta:http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/tulli_tutuksi/Tullin_koiratoiminta/Tullin_huumekoirat/Manu/index.jsp

Turvallista ja mukavaa syksyä kaikille. Heijastimet heilumaan, jotta teidät huomataan!

1 kommentti .

Kiitos!

Maanantai 7.9.2015 klo 16:34

Mukava viikonloppu, mukavassa seurassa ja taitavien koirien kanssa. Kiitos kaikille kenneltapaamiseen osallistuneille, päteville kouluttajille ja muonitusvastaavalle! Ensi vuonna taas!

Kasvateista kaksi ovat saaneet Nome-b-tuloksen: Smilia (V. LeaSommer) ALO1 ja Jippo (V. Rule Britannia) ALO 2. Onnea Smilia & Åsa sekä Jippo ja Saija!

017.JPG

020.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Kenneltapaaminen 4.-6.9.2015

Tiistai 11.8.2015 klo 16:23

Tukikohtana jälleen Vuoskosken Paukun maja. Aloitamme perinteisesti Sarvivuoren ampumaradalla perjantaina, kiekkoja poksauttelemalla. Jälleen kerran saamme ohjaajaksemme Poikosen Markun. Radalla aloitetaan jo klo. 16, mutta sinne voi tulla myöhemminkin. Osoite on Selänrannantie 1, Kivijärvi.

Lauantaina on Nome-/WT-koulutusta Pauliina Aholan (Reedrunners Gundogs) ja Pasi Tikan johdolla. Halukkaille myös Toko-koulutusta, jota ohjaa Helka Väyrynen. Lauantai-iltana halukkaat metsästäjät sekä kokeneet koirat ohjaajineen pääsevät mukaan vesilintujahtiin Jukkosuon kosteikolle.

Sunnuntaina treenataan vielä aamupäivä. Jos samasta huushollista kuunteluoppilas/kuski, maksaa hän vain majoitukset....mutta tarvittaessa voin hättyytellä apuriks koulutusharkkoihin ;)

Koulutuksen hinta on 55€/hlö sisältäen molemmat päivät ja ruokailut. Majoitus maksaa 10/hlö/vrk. Pihassa myös sähkötolppia mahd. asuntoautoille/-vaunuille.

Molempina iltoina lämpiää sauna. Haulikkoammunnan maksut samaa luokkaa kuin aiemmin (muutaman euron), ja ne maksetaan suoraan Markulle. Sorsajahtimaksut kerää Kimmo, hinta on 30€/hlö. Jos tulee vain koiranohjaajaksi eikä ammu, jahti on ilmainen. Sorsalle lähdetään Majalta klo. 18.

Sitovat ilmoittautumiset 25.8. mennessä. Samalla laittakaa tietoa, mihin tapahtumiin (kiekot/sorsastus) osallistutte. Etenkin sorsastusväen määrä hyvä tietää, tarvittaessa voi kutsua muitakin ampujia.

Paikalla on myös K-S Noutajakoirayhdistyksen tarvikemyynti: dameja, hihnoja, pillejä jne. Varatkaa käteistä mukaan, jos haluatte "shoppailla".

Pidetään taas hauskaa koko viikonloppu ja lämpimästi tervetuloa! Ni -ja omat iltajuomat mukaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Hienoa!

Tiistai 4.8.2015 - Anne.

Sijoitusnarttuni Sanni (V. MariaWern) ja Janne saivat komiasti tuloksen Mikkelissä (Ristiinassa) 26.7. Eli Nome-B, Alo 1. Onnea tuhannesti!

Puolustusvoimien Tonni (V. Nasta Poika) on virallisesti kuvattu ja on terve, kuten koko sekin pentue. Lonkat B/B ja kyynärät 0:0. Onnea terveestä koirasta ohjaajalle Mikille!

Kuvassa Sanni ja Janne:

Sanni_26.7..jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Jopas on..

Lauantai 11.7.2015 - Anne.

..männy aikaa, ku tänne viimeksi kirjauduin.

Ensinnäkin meille on tullut uusi koira. Eestinajokoira Riitu (Lempeen Riitu), joka on niin ihana. Hain hänet eilen kotiin Varkaudesta. Hän on sijoituksessa kasvattajansa Annukka Päätalon (kennel Lempeen) kanssa.

Viime viikolla Ozzy (V. EnzoDara) kävi taippareissa. Ozzy on jo 5-vuotta ja ollut puhtaasti mehtäkoirana. Huvikseen kokeilivat taippareita ja hetmän kerralla läpi. Onnea Ozzy ja Tommi!

Pitkästä aikaa kuulin myös Velhosta (V. Nasta Velmu). Olivat harkoissa tälläkertaa Itävallassa asti ja hyvin meni :)

Tässä Ozzy:

Ozzy_Nou_1.jpg

Tässä Velho:

Velho_paras..jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Voi rakkautta!

Maanantai 29.6.2015 - Anne.

Meidän perheeseen tulee uusi tyttö. Hartaasti odotettu ja kauan haaveiltu ajuri. Hän on Riitu (Lempeen Riitu) ja muru kotiutuu parin viikon päästä.  Eestinajokoira, alotetaan vaatimattomasti tää uus touhu parraasta :)

ppp.png

Kommentoi kirjoitusta.

Missikisoja ja muita kuulumisia..

Torstai 25.6.2015 - Anne.

Ricky (V. Wallander) sai Hirvensalmelta 13.7. komeasti tuloksen Nome-B Alo1. Ja seuraavana päivänä tuli Mock Trialista A3-tulos. Onnea hirmuisesti taitavat Ricky ja Mari!

Kuudeskin kuvattu "Engelsmanni" on terve. Mette (V. London Eye), lonkat A/A ja kyynärät 0:0. Onnea priimakoirasta Terhi ja perhe!

Jotkut ne vaan yllättää..Maisa kävi missikisoissa. Tulokseksi tuli Jyväskylästä isojen pentujen PUN1 ja vielä BIS2. Onnea Maisa ja Aino!

Ainolta pöllityssä kuvassa komeilee Maisa (V. Harminpaikka, 4 kk.

NAy.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kokkeissa startanneita..

Keskiviikko 10.6.2015 - Anne.

..oli viime viikonloppuna kaksi "Kyttääjää".

Ricky (V. Wallander) sai neitsytstartistaan Uuraisilta Nome-B ALO 2-tuloksen. Harmittavan pieni epäonnistuminen ohjaustehtävässä pudotti korkeammilta sijoilta. Onnea Ricky ja Mari!

Sijoitusnarttuni Sanni (V. MariaWern) taaseen sunnuntaina Närpiössä Nome-B ALO 0. Kakkosmarkissa olikin toisen pudonneen riistan luona liian messevät tuoksut ja Sanni vaihtoi toiseen lintuun, jonka haki hakuruudusta. Taitoa ja kykyä on tytöllä, eiku kohti uusia haasteita, Sanni ja Janne!

Tässä kuvassa on sijoitusnarttuni Missi (V. Mienkestä), 15 vkoa. Paparazzi bongasi Missin kaupasta Hesassa. Ois ollu ees punainen matto ;)

missi_kaupassa..jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kekri rakas on poissa..

Maanantai 1.6.2015 - Anne.

..suru suunnaton, ikävä kova.

Kiitos isä, kun kaivoit kauniin hautapaikan kaivurilla hänen Likka-äitinsä viereen. Siellä ne muutkin poisnukkuneet koirani ovat, mummulan pihassa..Hellästi rakkaudella peittelin matriarkan ikiuneen lapiolla mullat päälle heitellen, isä laittoi kaivurilla vielä muutaman kiven leposijan päälle.

Itkua tulee, ottaa koville. 

Lepää rauhassa rakas Kekri,  kiitos kaikesta.

hauta.jpg

1 kommentti .

Tämmöstä tällä kertaa..

Torstai 28.5.2015 - Anne.

Viides kuvattu "Engelsmanni" on myös terve. Rox (BH V. Royal Guard) lonkat A/A ja kyynärät 0:0. Onnea Aino!

Varjoahon Matula eli Matu suoritti virallisesti luokkakokeen ja homma hoidettiin hienosti kotiin. Kolme ja puoli tuntia etsintöjä takana. onnea rajakoiralle ja Kimmo-ohjaajalle :) Kuvassa on Matu.

matu_valmis..jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Upea viikonloppu!

Sunnuntai 24.5.2015 - Anne.

Neljä kasvattia starttasi ja taipui tänään Perniössä, eli saivat tuloksen NOU1. Hirmuisesti Onnea Smilia (V. LeaSommer) ja Åsa, sijoitusnarttuni Jippo (V. Rule Britannia) ja Saija, Wimma (V. Fish and Chips) ja Katja sekä Hector (V. Union Jack) ja Risto! Mahtavaa!! Pöytäkirjassa jokaisella yhteenvedossa: erinomaiset taipumukset omaava koira.

Lisäksi Smilia kisasi eilen ensimmäisessä voittajaluokan TOKO-kokeessa, tulos VOI1 299/320p, KP, sij 1. Hurjasti Onnea!! Suoraan ykkösputkella kohti EVL:aa. Aivan uskomattoman mahtavaa kaikki taitavat! Isot, isot onnittelut!

Ja mitä tein minä..kävin purkaa Mejä-jäljen hienosti jäljestävä beagle käsissäni. Kiitos koiranlainasta Pentti!!

Tässä Smilia TOKO-koe palkintoineen. Kuva: Åsa Granström.

smilia_toko_voi_1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kyl ne osaa :)

Perjantai 22.5.2015 - Anne.

Rikosseuraamuslaitoksen huumemestaruuskisoissa Tito (V.TitoSchipa) oli viides. Onnea Kainuuseen taitavat! Tässä Tito ilmaisee kätköä rappusten alla. Tänä vuonna voitto meni poliisikoiralle, schäferille.  Viime vuonna SM-mestaruus meni Titon velipoika Cepolle ( V.CesareSiepi), joka on myös rajavartiokoira. 

tito2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »